DOLGU

 


 Yıllar geçtikçe, yaşımız ilerledikçe yüzümüzde ve bedenimizde değişiklikler oluşmaya başlar. Yıllar, yüzümüzde izlerini bırakır. Deride kollajen ve elastik lifler eskimeye başlar. Cildimizin hyalüronik asit miktarı azalmaya başlar. Belli bölgelerde hacimsel kayıplar oluşur. Bunların sonucunu, cildimizde kırışıklık ve çöküklük olarak gözlemleriz.

 

 Dolgu Neden Yapılır?

 

Bazı kişilerin çeşitli sebeplerden dolayı derialtlarında doku kayıpları oluşur. Yaş, yerçekimi, çevresel etkenler ve güneş ışınlarının sebep olduğu hasarlardan dolayı ciltte kırışıklık ve sarkmalar oluşur.

Ciltteki çöküntüleri, hacim kayıplarını, kırışıklıkları deri altına bazı maddeler enjekte ederek yok etmek mümkündür.

 Dudakların daha dolgun olması, yanakların daha belirgin olması, burun  bölgesindeki çöküntülerin daha az olması ve gözaltlarının çökük olmaması için dolgu malzemeleri ile cilt tedavi edilir.

 Böylece daha genç ve alımlı bir görümün elde edilebilir.


Dolgu Malzemeleri Nelerden Oluşur?

 

 Dünya'da ve ülkemizde en çok kullanılan malzeme Hyaluronik asittir. Hyaluronik asit normalde ciltte bulunan bir yapıdır. Yaşlandıkça cildimizde hyaluronik asit miktarı azaldığı için çökmeler,kırışıklıklar ve hacim kayıpları oluşur. Bu kayıpları yerine koymak için Hyaluronik asit içeren dolgu malzemeleri ile cilde katkı sağlanır. Uygulanan alanlara ve ihtiyaca göre

dolguların çeşitli formları mevcuttur. Kişinin ihtiyacına ve uygulama yapılacak bölgeye göre seçilen dolgunun kalıcılık süresi 8-24 ay arasında değişmektedir.

Hyaluronik asit içerikli dolgular alerji problemi yaratmayan ürünlerdir

Dolgu uygulamasında, Dr. Gülçin Turan & Dr. Tolga Turan Muayenehanesi'nde FDA onaylı malzemeler kullanılmaktadır.

 

Uygulama yapılacak bölge öncesinde lokal anaestezik kremle uyuşturulur.Uygulama 15-20 dk

arasında tamamlanır.Hastalar günlük yaşamlarına uygulamadan sonra dönebilir.Uygulamanın etkisi anında ortaya çıkar.Hastalar klinikten çıkarken dolgun ve güzel görünümlü yanaklara,istedikleri şekildeki dudaklara sahip olabilirler.
 


Estetik amaçlı dolgular nerelerde kullanılır?

 

 

. Kaş arasındaki çizgiler

· Ağız etrafındaki kırışıklıklar

· Nasolabial çizgiler (Burun kanatlarından dudak köşelerine inen hat)

· Ağız kenarından çeneye doğru uzanan kırışıklıklar

· Kaşa şekil vermek

· Elmacık kemiklerini belirginleştirmek

· Dudak şeklinin  vurgulanması ve hacminin arttırılması, asimetrik dudakların düzeltilmesi       başlıca kullanım alanlarıdır.

 

yükleniyor..
Bu web sitesinde bulunan yazıların tümü sadece bilgilendirme amaçlıdır.Bir uzmana danışılmadan bilinçsizce yapılmaya çalışılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarar nedeniyle Dr. Gülçin Turan & Dr. Tolga Turan Muayenehanesi sorumlu tutulmaz.Bu web sayfasını ziyaret eden kişi bu kuralları kabul etmiş sayılır.Sitede bahsi geçen herhangi bir cihazla ilgili verilen bilgi ve bahsi gecen herhangi uygulama tarafımızdan yapıldığı anlamına gelmez sadece bilgilendirme amaçlıdır ve bunla ilgili herhangi bir sorumluluk kabul edilemez.